Senaste nyheterna

Kategorier

När jag sålde min bostad

När jag skulle sälja min villa i Alingsås startade jag med att försöka hitta en mäklare. Jag hade direkt bestämt mig för att inte försöka sälja min bostad själv. Jag kan alldeles för lite om det för att våga mig på det. Jag visste att bostaden var värd en hel del genom att jag undersökt de bostäder som var till salu i mitt område. När det handlar om stora pengar vågar man inte ge sig på en försäljning själv.

Det var inte helt lätt att välja fastighetsmäklare för det finns en hel del att välja mellan. Jag började med att ringa runt, men jag upptäckte snart att det var ett drygt jobb. Jag visste inte heller riktigt vilka frågor jag skulle ställa och vilka svar som var de viktigaste. Till slut valde jag bara på måfå en mäklare att anlita och jag tror jag valde rätt. Jag fick ganska snabbt min bostad såld och jag tycker att jag fick ett bra pris för fastigheten. Jag hade nog tur för valet av mäklare var mycket chansartat. Det är mycket smartare att använda sig av möjligheten att ta in offerter från mäklarna. Det är enklare att jämföra dem och chansen ökar att man får tag på den mäklare man tror skall kunna göra bästa jobbet.

Jag fick bra med hjälp av min mäklare och det var genom denne som jag kunde ordna min drömbostad senare också. Jag behövde köpa en lägenhet efter försäljningen och jag fick bra hjälp att hitta en lägenhet i ett attraktivt område. Det som kändes värst för mig var att tänka på ifall min ränta skulle öka. Vad skulle jag ta mig till om räntan ökade alldeles för mycket och jag inte skulle ha råd att betala. Mäklaren hjälpte mig räkna ut boendekostnaden vid olika räntesatser och banken rådde mig att binda min ränta i två år så att jag då fick den bästa dealen för mig. Jag vet att två år inte är så lång tid men det kändes lugnande för mig. Sen när dessa två åren har gått, så kan jag fortfarande förhandla med banken om lite bättre ränta då jag har varit kund hos dem länge. Räntorna brukar inte explodera upp heller så jag kan nog vara rätt lugn. Sen hjälpte mäklaren mig med allt från inspektion till förhandling av priset. Jag skulle aldrig ha klarat av allt själv. Därför tycker jag det är skönt att anlita expertis.